Business Consulting

Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων (ESIF ERDF Guarantee Fund)

Χρηματοδοτικό όχημα με εγγυημένα δάνεια ευνοϊκού επιτοκίου, για κεφάλαιο κίνησης ή επενδυτικά έργα.

EΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Επιλέξιμες είναι νέες και υφιστάμενες Mικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων του Κανονισμού ήσσονος σημασίας (de minimis) EE 1407/2013.

ΕΙΔΗ ΔΑΝΕΙΩΝ

Νέα εγγυημένα, ευνοϊκά επενδυτικά δάνεια καθώς και νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού με αναπτυξιακό χαρακτήρα, χαμηλού επιτοκίου, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής, τα οποία θα επιτρέψουν στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προβούν σε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα τους στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες.

ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ

Το μέγιστο ύψος δανείου είναι 1.875.000 ευρώ, συναρτώμενο με την χρονική διάρκεια αποπληρωμής του και υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων εφαρμογής του Κανονισμού ΕΕ 1407/2013 de minimis.

Τα δάνεια θα είναι διαθέσιμα για εκταμίευση μέχρι και τις  31.12.2023.

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η εγγύηση καλύπτει το 80% των ζημιών κάθε δανείου, με ανώτατο όριο 25% για την κάλυψη των ζημιών στο σύνολο του χαρτοφυλακίου κάθε τράπεζας. Η μέγιστη διάρκεια της εγγύησης είναι 10 έτη.

Η εγγύηση παρέχεται με μηδενική προμήθεια εγγυοδοσίας. Το ακαθάριστο ισοδύναμο επιχορήγησης της ενίσχυσης (ΑΙΕ) είναι συνάρτηση του ύψους του δανείου και της χρονικής διάρκεια αποπληρωμής του και  υπολογίζεται από την Τράπεζα κατά την στιγμή χορήγησης του δανείου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Η διαχείριση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων έχει ανατεθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund, EIF). 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ

Τα αιτήματα των επιχειρήσεων υποβάλλονται πρώτα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ependyseis.gr απ’ όπου μετά την οριστικοποίηση της υποβολής λαμβάνεται ο μοναδικός κωδικός κάθε αιτήματος. Εν συνεχεία, οι υποψήφιοι δανειολήπτες υποβάλλουν τα αιτήματα χρηματοδότησής τους και τον φυσικό φάκελο προς αξιολόγηση στις συνεργαζόμενες Τράπεζες.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και την ανεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού σχήματος για τις ανάγκες σας.

Τηλ.:  2651063777, 2651113771

E-mail: [email protected]