Business Consulting

Πρόγραμμα επιχορήγησης 100% για απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα -Περιφέρεια Ηπείρου

ΣΤΟΧΟΣ

H παρούσα Δράση εστιάζει στην αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα και στον περιορισμό του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού προσωπικού της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης νέων θέσεων απασχόλησης στους παραγωγικούς τομείς αιχμής της Περιφέρειας.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2.000.000€. Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται ΜΜΕ επιχειρήσεις για το πλήρες μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων (μηνιαίες μικτές αποδοχές, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα Αδείας) για χρονικό διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών πλήρους απασχόλησης.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Η δράση αφορά Μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς:
– Αγροδιατροφής (για συγκεκριμένα προϊόντα)
– Βιομηχανίας της εμπειρίας (τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργική βιομηχανία),
– Παροχής υπηρεσιών ΤΠΕ
– Υγείας/ευεξίας

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι:

  • Να έχουν συσταθεί πριν τις 1.1.2018 και να δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου
  • Να δραστηριοποιούνται σε ΚΑΔ που αναφέρονται στο Παράρτημα VII.
  • Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Συνεταιρισμοί) και ατομικές επιχειρήσεις.
  • Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση.
  • Να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά). Η ανωτέρω προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης στο Ε.Π.

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή οικονομικά μη ενεργά άτομα , για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Διαθέτουν έναν από τους παρακάτω τίτλους σπουδών/εκπαίδευσης:
  • Πτυχίο/δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας μετά από πιστοποίηση, δίπλωμα/πτυχίο ανώτερης σχολής, πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή διδακτορικό δίπλωμα
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπογραφή της σύμβασης
  • Δεν είχαν απασχοληθεί στην ίδια επιχείρηση το τελευταίο 12μηνο.
  • Δεν είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α’ βαθμού εξ αίματος ή εξ’ αγχιστείας με τον εργοδότη το τελευταίο 12μηνο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

  • Η διατήρηση των νέων θέσεων απασχόλησης για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες από την ολοκλήρωση της επένδυσης
  • Διατήρηση δεσμευόμενου προσωπικού (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράξης.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΔΑΠΑΝΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΩΝ

Ως ημερομηνία επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων είναι η 07/01/2020 και η λήξη 30/09/2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες υποδράσεις, μπορείτε να έχετε επικοινωνώντας με την Business Consulting στα τηλέφωνα 26510-63777, 26511-13771 ή μέσω mail στο [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Πρόσκληση με τα Παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή – Σύνδεσμος