Business Consulting

Ενίσχυση ΜΜΕ Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας

ΣΤΟΧΟΣ

Το Πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της πληροφορικής, ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

  • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 10.000€ έως 60.000€.
  • Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στο 70%.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται όλες οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • να δραστηριοποιούνται ή να δραστηριοποιηθούν, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες δαπάνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • να διαθέτουν έστω έναν επιλέξιμο ΚΑΔ στις 07/07/2020
  • να είναι πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις,
  • να είχαν συσταθεί μέχρι τις 07/07/2020
  • να έχουν άδεια λειτουργίας.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Στις επιλέξιμες δαπάνες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ όπως antivirus, λογιστικά προγράμματα, λογισμικά τιμολόγησης, ERP, MIS, προγράμματα διαχείρισης προσωπικού ή εξειδικευμένα λογισμικά, σχετικά με τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ όπως servers, υπολογιστές, εξοπλισμός δικτύωσης (router, access point, switch, κεραίες), εκτυπωτές, σαρωτές, barcode κλπ. και κάθε είδους αντίστοιχο εξοπλισμό, μέχρι 75% του συνολικού προϋπολογισμού.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ή αναβάθμιση ιστοσελίδας αλλά και δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Περιλαμβάνει την προβολή και προώθηση της επιχείρησης στα social media και τις μηχανές αναζήτησης αλλά και υπηρεσίες όπως δημιουργία ψηφιακού υλικου διαφήμισης, διασύνδεση της ιστοσελίδας και του eshop με ηλεκτρονικές αγορές, μετάφραση  περιεχομένου, την καταχώρηση, μεταφορά και μετασχηματισμό δεδομένων, έως 30% του συνολικού προύπολογισμού.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Περιλαμβάνει το μεικτό μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις, σε ποσό μέχρι 25% του συνολικού προϋπολογισμού. Δεν είναι επιλέξιμη πρόσληψη συγγενών α’ και β’ βαθμού.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Η περίοδος των υποβολών είναι από 23/07/2020 έως 15/01/2021.

Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Πρόσκληση Δράσης (Τροποποιημένος Οδηγός) – Αρχείο